Llarg, 60 - 17190 Salt

972 233 681

APS: Apadrinament lector, compartint el gust per la lectura

APS: Apadrinament lector, compartint el gust per la lectura

Aquest curs hem començat a l’escola una nova proposta a l’àrea de llengua anomenat Llengües Vives. Es tracta d’un projecte que té la intenció d’ajudar els alumnes a veure la importància de les llengües i la seva utilitat com a vehicle de comunicació. Dins d’aquest projecte, i en relació amb els projectes d’APS que fem a l’escola, els alumnes de P4 fan l’apadrinament lector amb els alumnes de P1.

Degut a l’actual situació de pandèmia, i seguint les indicacions sanitàries de mantenir els grups estables, l’apadrinament lector no es pot efectuar de manera tradicional. No obstant això, no hem volgut renunciar al projecte i ens hem adaptat canviant el format de la proposta.

El alumnes de P4 es van presentar als alumnes de P1 mitjançant un avatar creat per ells. Van realitzar una descripció d’aquest avatar, es van enregistrar i en una aplicació web es van inserir les gravacions i els avatars creats. Els alumnes de P1 van escoltar les gravacions i van descobrir quin era l’avatar del seu padrí. Un cop descobert aquest, els va aparèixer la fotografia real de l’alumne/a que els acompanyaria durant tot el curs en el màgic procés de descobrir el sentit i el gust per la lectura.

Un cop presentats ,els alumnes de P4 es van preparar una entrevista per conèixer millor el seu apadrinat i van convocar un Meet per poder-se veure i xerrar una estona entre ells. Durant aquesta trobada virtual, els alumnes de P1 van explicar quins eren els seus contes preferits.

A partir d’aquesta informació els alumnes de P4 han preparat una presentació del conte triat amb el programa Canva on expliquen amb imatges i frases curtes els contes triats pels alumnes de P1. 

Els han enregistrat a l’estudi de gravació i ara ja tenen els contes a punt per tornar-se a trobar en un Meet i mostrar les presentacions dels contes. Els alumnes de P4 explicaran el conte i faran interactuar els alumnes de P1 demanant-los que vagin llegint les frases que hi ha a la presentació. Segur que ho faran d’allò més bé!

I vet aquí un gat i vet aquí un gos… aquest projecte ens està encantant a tots!