Us heu preguntat mai perquè el vostre fill o filla adolescent no us fa mai cas? Sembla que no us escolta i a vegades costa molt que connecti amb el que li esteu dient? Si a vegades us trobeu davant situacions que no podeu controlar, pot ser que aquestes xerrades que us proposem avui us ajudin una mica. Descobrireu les raons fisiològiques que condicionen el comportament dels nois i noies. Veureu perquè sembla que el vostre o la vostra adolescent mai no us escolta i gairebé mai està d’acord amb el que proposeu. L’investigador David Bueno ens ajudarà a posar llum a l’adolescència.
David Bueno és doctor en biologia i professor i investigador de la Secció de Genètica Biomèdica, Evolutiva i del Desenvolupament de la Universitat de Barcelona. Des d’octubre de 2019, a més, dirigeix la Càtedra de Neuroeducación UB-EDU1st, la primera a tot el món que es dedica exclusivament a aquesta temàtica. La seva trajectòria professional i acadèmica s’ha desenvolupat principalment a Barcelona, centrada en la genètica del desenvolupament i la neurociència, i la seva relació amb el comportament humà, especialment durant els processos d’aprenentatge. També ha estat investigador en la Universitat d’Oxford, i ha realitzat estades en el European Molecular Biology Laboratory de Heidelberg, a Alemanya, en la Universitat de Innsbruck, a Àustria, i en el Cold Spring Harbour Laboratory de Nova York.
Imparteix classes de diverses matèries del camp de la genètica, la comunicació científica, la formació de professorat i en neuroeducación, i ha publicat més de seixanta articles científics en revistes especialitzades.
Nosaltres us recomanem un dels seus llibres: “El cerebro del adolescente. Descubre cómo funciona para entenderlos y acompañarlos”. És una reflexió molt interessant i basada en la fisiologia per explicar el comportament dels adolescents. Creiem que si sabem com funciona el cervell dels joves, podrem acompanyar-los millor com a famílies i com a docents.
Us deixem aquesta xerrada que en David Bueno va fer fa pocs mesos a Girona. A partir del minut 11 comença la seva intervenció que és molt aclaridora. És una exposició una mica llarga, però molt interessant i que explica perfectament les etapes de desenvolupament del cervell.
I també, pels que vulguin una explicació més lleugera i entretinguda, us deixem la seva intervenció de fa un any en el programa de TV3 “Tot es mou”. Dura aproximadament 14 minuts i us dona moltíssima informació i algun consell sobre la parentalitat.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola