Llarg, 60 - 17190 Salt

972 233 681

Educació secundària

Educació secundària

Durant l’etapa de secundària a FEDAC Salt ens proposem afavorir la maduració i el creixement personal de cada alumne perquè aprengui a conèixer, fer i ser.

El treball dels valors segueix actiu de manera transversal en aquesta etapa educativa com un pilar fonamental per a l’educació competencial i que permet als nois i noies afrontar els reptes formatius i acadèmics de futur; així com avançar notablement en el seu desenvolupament personal i ciutadà. 

Al llarg de l’educació secundària, els alumnes de FEDAC Salt poden triar algunes matèries en funció dels seus talents i preferències personals. Continuem treballant l'autoestima, l'autoconeixement, la responsabilitat i la cooperació com a valors fonamentals per al nostre alumnat. 

Projectes de l’etapa

Projectes interdisciplinaris

Els estudiants de secundària dediquen les tardes a fer projectes interdisciplinaris, on el seu lideratge i iniciativa personal tenen un paper predominant.

Els professors i els mateixos alumnes són els encarregats de proposar els temes que volen treballar en aquests projectes i que els permeten aprofundir els continguts de diferents matèries de manera integrada. De manera consensuada, trien el producte final que es durà a terme i com serà l’exposició de la tasca realitzada.

Les possibilitats dels projectes interdisciplinaris són infinites, i en els darrers cursos hem tractat temes tan diversos com Egipte, el doblatge de pel·lícules, els instagramers, el canvi climàtic o la creació de jocs de taula.

Llengües vives

La llengua és un vehicle de comunicació. A la nostra escola la veiem com un mitjà i, per això, oferim experiències als alumnes per fer les llengües ben vives.

Totes les sessions lingüístiques tenen un fort component comunicatiu i en tots els nivells dissenyem activitats seqüenciades que serveixen perquè els alumnes puguin descobrir la utilitat del llenguatge.

A secundària oferim propostes als alumnes que ens permeten fer la llengua viva i apreciar-la com un bé útil i preuat per tothom. A través de la participació en programes de ràdio, l’edició d’un diari escolar, la participació en l'àgora d'opinió i raonament o la publicació al perfil d’Instagram de l’escola, els alumnes fan un pas endavant per consolidar i compartir l’aprenentatge de la llengua fent-la encara més real.

Apadrinem escultures

 

El projecte "Apadrinem escultures" forma part de la proposta dels Amics de la UNESCO.

A Secundària els alumnes són padrins del mural ceràmic de l’Emília Xargay situat al Mercat de Salt. La idea central del projecte és fer el seguiment de les escultures del nostre poble contextualitzant-les dins de la nostra història i en el seu marc temporal. A través de les escultures podrem conèixer i estimar el patrimoni cultural, artístic i industrial.

Els alumnes de FEDAC Salt es comprometran a estudiar, cuidar, visitar i informar de l’estat de les escultures que apadrinen. Aquesta proposta, que incideix directament en les matèries de Ciències Socials i Educació Visual i Plàstica, proporciona un aprenentatge significatiu als nostres alumnes.

Aquest projecte va aconseguir una menció especial de l'Ajuntament degut a la col·laboració i treball conjunt amb els botiguers del mercat de Salt. 

Cartes des del cor

Un dels col·lectius que sempre es veu més afectat per la soledat i la manca de recursos és el de la gent gran; no només perquè són molt vulnerables físicament sinó perquè també no poden relacionar-se normalment amb familiars i amics. Sovint, viuen en un aïllament no volgut que els condiciona profundament.

Cartes contra l’aïllament és una iniciativa que va sorgir a finals de març del 2020 amb l’objectiu d’expressar el suport dels alumnes cap a la gent gran; en aquest cas, i per proximitat, a gent gran de Salt i Girona. El projecte és un dels més estimats a l'escola i es continua tirant endavant per poder ajudar i acompanyar tot el col·lectiu de gent gran que sovint és qui més ho necessita.

Aquest projecte va ser premiat a l'edició del '22 dels Projectes Aprenentatge Servei. El reconeixement ens impulsa a seguir treballant per millorar la vida de les persones grans mentre aprenem a posar els nostre talents a disposició dels altres.

Donació de sang

Els alumnes de 3r d’ESO porten a terme el projecte del Banc de Sang. Aquesta proposta de desvetllament ciutadà els permet familiaritzar-se amb el procés de donació de sang i interioritzar-ho com un hàbit de participació social.

A més, els alumnes aprenen conceptes sobre la sang i també sobre la publicitat i la comunicació, ja que han de fer una difusió per a la campanya. També aprenen valors com la donació altruista i el compromís amb la societat, alhora que duen a terme un servei de promoció de la salut en el seu entorn proper.

Cada vegada la sang és més escassa i se'n necessita molta per a poder atendre totes les persones que en necessiten. Fer conscients els alumnes d'aquesta necessitat i del paper protagonista i positiu que ells poden tenir en benefici de tots, és el nostre gran objectiu. 

Canvia el teu món

En aquest projecte els alumnes fan una diagnosi per detectar quines són les necessitats del seu entorn més proper a nivell social, natural, cultural… Conjuntament decideixen quin serà el seu àmbit d’acció i dissenyen plegats una proposta de treball que els permeti assolir els objectius marcats per millorar l’entorn.

Amb aquesta proposta se segueixen les pautes del treball cooperatiu i de l’aprenentatge basat en problemes (ABP). Requereix un alt component d’autonomia i de lideratge per poder coordinar grups de treball i assolir els objectius que els alumnes mateixos es marquen. És una de les propostes preferides a la nostra escola, perquè es produeix una profunda conscienciació social i els alumnes experimenten en primera persona i d’una manera real la seva capacitat per transformar el món.

Matèries complementàries

Com a escola concertada oferim una sèrie d’activitats complementàries que reforcen la nostra activitat educativa i ens ajuden a formar alumnes encara més competents globalment.

A l’etapa d’educació secundària, oferim les activitats complementàries següents:

  • LideratgeS (LeaderInMe - LEM)
  • Eines de recerca
  • Oratòria

Consulta els detalls de les matèries complementàries

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de la fundació.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website