Llarg, 60 - 17190 Salt

972 233 681

Educació primària

Educació primària

Al llarg de l’educació primària, potenciem les competències i els talents personals de cada alumne perquè iniciï el camí cap a la descoberta de les seves capacitats i virtuts, juntament amb la configuració d’una personalitat pròpia i autèntica.

Tot buscant l’excel·lència acadèmica, a FEDAC Salt oferim una formació integral dels nens i nenes perquè siguin persones amb capacitat crítica, solidàries i receptives a les necessitats de l’entorn social. Els companyem en el seu creixement personal perquè es vulguin plantejar les grans preguntes i siguin persones transformadores. 

Projectes de l’etapa

Matemàtiques vivencials - EntusiasMAT

Mitjançant el joc i la manipulació directa de diferents materials, els nens i les nenes van avançant en les operacions i el raonament matemàtic i el coneixement del món. Amb activitats pràctiques que duen a la comparació, la quantificació, la relació, el repartirment, la classificació... anem treballant les matemàtiques per adquirir cada vegada un nivell més elevat d’abstracció.

Artistes

El projecte Artistes té com a objectiu que els alumnes tinguin una àmplia cultura artística quan finalitzin l’educació obligatòria. Per això, al llarg de l’educació infantil, primària i secundària els estudiants treballen de forma global una sèrie de personalitats del món de l’art. Vetllem perquè coneguin homes i dones artistes internacionals i del nostre país, de totes les èpoques i disciplines de la història de l’art.

Apadrinament lector

L’apadrinament lector reforça i potencia la comprensió lectora dels nostres alumnes.

Els nois i les noies de diferents nivells col·laboren per gaudir de la lectura, alhora que estableixen relacions d’ajut i aprenen a ser responsables i organitzar-se. Els companys grans són l'exemple a seguir pels petits i el vehicle d'aprenentatge; s'han de mostrar oberts, comprensius, pacients i amb una voluntat de millorar constant per a poder ser l'acompanyant i guia dels alumnes més petits.

Potenciem també el pensament creatiu a través de les activitats teatrals i parateatrals que es porten a terme per presentar les històries, i fomentem el gust per la lectura a través de l’estona de lectura diària, els tallers de recomanacins de llibres o les activitats programades en col·laboració amb la biblioteca i els espais lectors.  Creiem profundament en els beneficis de la cooperació entre classes i del gust per la lectura.

Projectes a medi

Partim de la iniciativa i del lideratge dels alumnes per treballar els continguts de coneixement del medi a través de projectes. L’alumnat s’organitza en diferents agrupacions per fer una investigació que després exposaran davant dels companys. També decideixen quin és el producte que volen elaborar i el fan com a culminació de l’aprenentatge que han assolit. El treball per projectes és molt motivador i permet que els alumnes puguin explotar el seu potencial mentre col·laboren amb els companys de classe en un aprenentatge col·lectiu.

Llengües vives

La llengua és un vehicle de comunicació. A la nostra escola la veiem com un mitjà, no com una finalitat en si mateixa i, per això, oferim experiències als alumnes per fer les llengües ben vives.

Totes les sessions de llengua tenen un fort component comunicatiu i en tots els nivells dissenyem activitats seqüenciades que serveixen perquè els alumnes puguin descobrir la utilitat del llenguatge: Rodolins, teatre, missatges, ràdio, televisió, debats, la redacció d’un diari o la publicació de les xarxes socials són algunes de les propostes que fem als nois i noies perquè vegin com n’és d’important i necessari tenir un bon domini del mitjà de comunicació que és la llengua.

A l'escola potenciem les tres llengües curriculars, Català, Anglès i Castellà de manera integrada perquè comparteixen molts aspectes formails i treballem perquè els alumnes vegin com en són d'importants i que cal respectar-les i estimar-les. Treballem també de manera especial les llengües maternes del nostre alumnat que són moltes i molt diferents. 

El coneixement i l'amor a les llengües és un dels ensenyaments més preuats que poden fer els nens i nenes a l'escola. 

Som solidaris

 

Els projectes Aprenentatge-Servei (ApS) són molt importants ja que responen a dos grans objectius que ens marquem com a escola: fomentar l’aprenentatge dels alumnes i ser motor de canvi per transformar el nostre entorn. Amb el projecte Som Solidaris els alumnes fan un servei mentre assoleixen aprenentatges.

Cada grup classe té com a mínim un projecte Aprenentatge Servei, que condueix a la reflexió i l’aprenentatge de l’alumnat mentre es fa un servei a la comunitat.

Apadrinar escultures, recollir piles usades, conscienciar i col·laborar amb la Marató de TV3, fer una recapta d’aliments per a Càritas, oferir una obra de teatre als alumnes de les escoles bressol o fer una anàlisi del seu entorn per veure què volen millorar són alguns dels ApS que fem a l’escola. Tots ells venen a enfortir la consciència social i ciutadana dels alumnes i els motiva a ser motor de canvi de la seva comunitat, a més, són un important impacte positiu en el nostre entorn.  

Matèries complementàries


Com a escola concertada oferim una sèrie d’activitats complementàries que reforcen el nostre projecte educatiu i ens ajuden a formar alumnes encara més competents globalment.

A l’etapa d’educació primària, oferim les activitats complementàries següents:

  • LideratgeS (LeaderInMe - LEM)
  • TUtopia / Emmaús (interioritat)
  • Escacs
  • artTIC (robòtica, llenguatge de programació i creativitat)
  • Oratòria

Consulta els detalls de les matèries complementàries

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de la fundació.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website