Llarg, 60 - 17190 Salt

972 233 681

Projectes de FEDAC Salt

Projectes de l'escola FEDAC Salt

A més de dur a terme els projectes diferenciadors vinculats al pla d’innovació pedagògica #avuixdemà, a FEDAC Salt participem també en una sèrie de projectes d’escola que pretenen estimular el compromís de l’alumne amb el seu aprenentatge. Són propostes motivadores que es fonamenten en els talents de l’alumnat i que permeten un aprenentatge global i més aplicat en el dia a dia.

Creixem junts

Un dels nostres principals objectius és que les famílies siguin també partíceps de l’escola i de l’evolució dels seus fills i filles durant el seu pas per FEDAC Salt. Per això, duem a terme el projecte "Creixem junts".

A l’etapa d’infantil, els pares i els familiars entren diverses vegades a l’aula per interactuar amb els nens i nenes i emprendre plegats petites accions que permeten estrènyer llaços. Es fan manualitats (fanalet de Reis, rosa de Sant Jordi...), expliquen la seva feina, descobrim jocs dels nostres avis, llegim plegats...

A primària i a secundària, les famílies participen també en petites accions conjuntes amb els seus fills i filles al voltant dels projectes que desenvolupen els alumnes. La cloenda d’aquests projectes interdisciplinars és una activitat dissenyada pels alumnes i realitzada conjuntament amb els seus familiars.

Així mateix, convidem les famílies al llarg del curs escolar a diferents trobades lúdiques, reunions i xerrades que organitzem des de l’escola.

Creixement personal i acompanyament (interioritat)

Creiem fermament en el creixement integral de la persona i sabem que durant la infantesa i l’adolescència es viuen els moments més decisius en la formació de la personalitat. És per aquest motiu que acompanyem els alumnes en la descoberta d’ells mateixos oferint-los tècniques i recursos perquè vagin veient qui són i com en són de valuosos.

Alhora, estem atents al seu procés maduratiu i els motivem perquè puguin desvetllar l’interès per la transcendència i qüestionar-se les grans preguntes de la humanitat.

Mitjançant el nostre pla d’acció tutorial, estem al costat dels nostres alumnes i els acompanyem perquè trobin al seu voltant un entorn on se sentin valorats i estimats, al mateix temps que els motivi a seguir sempre endavant pel camí que ells mateixos han escollit.

Som periodistes

Potenciem la creativitat dels alumnes amb eines de comunicació real en el projecte "Som periodistes".

Aquesta proposta s’inicia amb el telenotícies que els infants d’I5 graven sobre la nostra escola i va creixent curs a curs amb el treball i compromís dels alumnes. Participem conjuntament amb altres escoles del poble en el programa Ràdio Escola, de Ràdio Salt (97.7FM). Hi emitim un programa de ràdio quinzenal conduït pels alumnes de primària i de secundària alternativament. L’alumnat també gestiona un perfil d’Instagram on publiquen notícies de l’escola.

Finalment, amb el Junior Report els alumnes elaboren un diari digital i participen en la revista local La Farga.

Treballem perquè els alumnes siguin creatius, expressin el seu punt de vista i liderin l’aprenentatge.

English!

Tenir un domini real de l’anglès és vital al segle XXI. Per fer-ho possible, considerem fonamental que la llengua sigui viva a l’escola i aconseguir desvetllar en els alumnes la curiositat per aprendre llengües estrangeres. Amb aquest objectiu, oferim múltiples mitjans i activitats que permeten millorar la competència en llengua anglesa i vivenciar com n’és d’important.

Per això, incrementem el temps d’exposició de l’alumnat a l’anglès mitjançant la metodologia AICLE (Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres) i també fem present aquesta llengua en les rutines diàries del centre: jocs de situació, lectures teatralitzades, grups de conversa… a FEDAC Salt l’anglès és viu! Som escola multilingüe.

També formem part de la xarxa europea eTwinning. Aquesta plataforma ens permet participar en projectes educatius cooperatius liderats pels alumnes amb altres escoles d’Europa, de manera que l’anglès es converteix en la llengua de comunicació.

Per reforçar la comunicació oral dels alumnes, l’escola compta amb un auxiliar de conversa nadiu que dona suport a l’aula. També preparem els alumnes pels exàmens de Cambridge.

Estimem Salt

La nostra escola està arrelada a Salt des del 1892, i creiem fermament que els alumnes són agents de canvi i millora de l’entorn més proper. Creem sinergies amb entitats de la nostra vila i oferim un sentiment de pertinença basat en l’estimació al nostre poble i en la capacitat que, com a ciutadans, tenim de transformar-lo.

Portem a terme accions per construir una societat més justa, igualitària i solidària. I ho fem partint del nostre entorn més immediat: la vila de Salt. Millorem l’entorn natural (coneixement i cura de les Deveses), fem campanyes amb entitats per treballen pels més desafavorits (Càritas, Amics de la Gent Gran…) i col·laborem amb tota mena d’entitats (llars d’infants, Marrecs, Ajuntament…). Som part activa dins del teixit social de Salt!

Treball cooperatiu

L’adaptació a diferents situacions i la capacitat de compartir aprenentatges i maneres de fer són dues qualitats que els nostres alumnes necessitaran per afrontar els reptes que trobaran en la societat del futur.

A les nostres aules treballem en grups cooperatius perquè els nois i noies puguin posar a la disposició de tothom els seus talents i capacitats, i fem que tots se sentin valuosos i importants posant en valor la seva tasca i fent-los conscients de les seves qualitats i talents personals.

El treball cooperatiu s’inicia ja a l’etapa d’educació infantil i es va estructurant al llarg de tota l’escolarització, de manera que afavoreix el desenvolupament en els alumnes del compromís, el lideratge i la tolerància.

Contacta amb nosaltres

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de la fundació.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website