Llarg, 60 - 17190 Salt

972 233 681

A FEDAC Salt, donem veu als alumnes!

A FEDAC Salt, donem veu als alumnes!

L’objectiu fonamental de la nostra escola és formar persones amb ideals i que vulguin canviar el món on vivim. Treballem perquè els nostres alumnes siguin persones autònomes i responsables que tinguin veu pròpia i que la vulguin fer sentir en la societat que els tocarà de viure.

A l’escola, sabem que els nens i nenes que avui tenim a les nostres aules seran els líders del demà. Per això vetllem per la seva preparació i els oferim projectes i iniciatives que els fan protagonistes de la seva formació.  

Aquesta tasca comença ja de ben petits.  Amb activitats diàries i amb propostes específiques, que ens permeten potenciar els talents personals de cada alumne i respectar també les habilitats i talents dels companys. A Infantil les petites propostes com fer les rutines diàries, veure quin temps fa i registrar-ho, saber qui hi ha a l’escola o ser responsables de la pròpia bosseta i jaqueta són algunes de les senzilles activitats que portem a terme a l’escola amb el nostre alumnat més menut i que ens permet iniciar el treball de l’autonomia i la responsabilitat.

A Primària seguim treballant amb rutines i amb activitats destinades a empatitzar amb els companys i fer-los adonar de les capacitats de tothom. Els alumnes tindran múltiples ocasions per poder donar la seva opinió sobre temes diversos; a oratòria, a projecte, a les llengües… i també podran decidir amb quines agrupacions treballen, quins projectes els interessen, quins treballs finals volen portar a terme… volem anar incorporant petites decisions i responsabilitats en el seu dia a dia per anar forjant els ciutadans del demà.

Seguint el camí iniciat a Primària, a Secundària continuem la nostra tasca potenciant especialment les activitats que serveixen perquè els alumnes s’adonin de la necessitat de transformar el nostre entorn més immediat. Escriure cartes per a persones que estan soles, editar una revista escolar, ajudar a nens i nenes desafavorits… totes elles són propostes que venen a canviar positivament el nostre entorn. En totes les activitats que els proposem treballem dinàmiques de grup on els alumnes expressen la seva opinió i aprenen a explicar el seu punt de vista.

A totes les etapes de la nostra escola acompanyem els nostres alumnes amb activitats de Tutoria que ens serveixen per aprofundir en el seu autoconeixement i en la seva capacitat d’opinió. Assemblees, dinàmiques de grup, jocs de situacions… els oferim moltes dinàmiques diferents que els permeten créixer com a persones i conèixer la millor versió de sí mateixos.

Un altre projecte que també és decisiu a la nostra escola és el LEM; el Líder en mi. Aquesta és una proposta seqüenciada que apliquem a tots els cursos del nostre centre i que s’adapta a les edats i capacitats de cada alumne. Amb dinàmiques divertides i engrescadores anem oferint als nens i nenes diferents eines per a poder expressar el seu punt de vista i parlar d’allò que més els importa i els motiva. Plegats, desenvolupem hàbits i competències que els permetran prendre bones decisions al llarg de tota la seva vida.

Estem segurs que la proposta de creixement personal que ofereix la nostra escola deixarà petjada en els nostres alumnes i els ajudarà a ser els ciutadans del futur que necessita la nostra societat. A FEDAC Salt acompanyem els adults del demà!