Llarg, 60 - 17190 Salt

972 233 681

Els àpats, un moment educatiu

Els àpats, un moment educatiu

A FEDAC Salt tots som educadors i educadores i tots els espais de l’escola eduquen. 

A FEDAC Salt disposem d’un servei de menjador amb cuina pròpia, fet que aporta beneficis tant en la qualitat dels aliments que es consumeixen com en els valors que es desprenen d’aquest fet. Els nostres alumnes veuen cada dia a la Marta – la nostra cuinera – l’estimen, la valoren i agraeixen la seva feina, reafirmant així els valors que des de l’escola volem transmetre a l’alumnat.

El menjador escolar és un espai imprescindible de la nostra escola. No és un lloc aïllat on simplement es duu a terme un dels àpats del dia, sinó que és un espai més de l’escola i, per tant, un espai i un moment més on s’educa seguint la línia de centre, treballant valors i aspectes del desenvolupament dels nens i nenes. Es tracta d’un espai de convivència, de reunió i de socialització, on té lloc un dels àpats més importants del dia, el dinar.

Entrar al menjador de l’escola comporta una sèrie d’hàbits i rutines, els quals fomenten l’autonomia dels infants. El moment dels àpats permet la socialització entre els nens i nenes, els convida a agafar responsabilitats, a ser respectuosos amb l’entorn, amb el material i amb els altres. Es tracta d’un moment on s’adquireixen aprenentatges relacionats amb la higiene, la postura corporal, la dieta saludable, entre molts d’altres, de manera intrínseca. Són coneixements que formen part d’aquest moment i cal aprofitar aquestes oportunitats d’aprenentatge que es donen en la quotidianitat.

Tot això és possible gràcies a l’equip de monitores que dia a dia acompanya i guia als alumnes en aquest moment educatiu.

Els àpats són moments de trobada, on els alumnes s’aturen, i on a més a més de satisfer una de les necessitats més bàsiques com és l’alimentació, aprenen i continuen formant-se com a persones. Es tracta d’un espai privilegiat de relacions entre alumnes, on es comparteixen converses i moments carregats d’aprenentatges.

Així, doncs, donem a aquesta estona el reconeixement que es mereix i vetllem perquè els àpats continuïn sent un espai i un moment educatiu dins l’escola. 

Una monitora serveix menjar als petits de l'escola