Llarg, 60 - 17190 Salt

972 233 681

#FedacSalt més verda que mai

#FedacSalt més verda que mai

L’any 2015, l’escola FEDAC Salt va rebre de mans del Departament de Territori i Sostenibilitat la seva certificació com a Escola Verda. Aquest distintiu fou no només un reconeixement a la nostra tasca educativa amb els alumnes i l’entorn, sinó també una motivació per continuar treballant en el camp de la conscienciació mediambiental.

El plantejament que ens fem no respon a la pregunta de quin planeta deixarem pels nostres alumnes, sinó quina tipologia d’habitants deixarem per habitar el planeta. A FEDAC Salt ens proposem treballar amb els nois i noies perquè siguin ciutadans actius, responsables i amb ganes de transformar el seu entorn i cuidar la Casa Mare.

El nostre compromís es centra tant en la tasca que fem amb l’alumnat com també en la gestió i organització del dia a dia del centre. Actualment hem engegat dos projectes molt interessants que creiem que seran un benefici palpable pel medi ambient. 

El projecte “Stop Food Waste” és una proposta que vetlla perquè els residus alimentaris que genera l’escola i el seu alumnat es redueixin. Tant a l’hora del menjador, com a les hores d’esbarjo i en tots els moments en què els alumnes i el personal del centre puguin generar residus alimentaris, es treballarà perquè aquests residus siguin els mínims. 

Mitjançant activitats de formació i conscienciació pels membres de la nostra comunitat, aconseguirem que tothom comparteixi la importància que té reduir els residus a la mínima expressió. Per a assegurar-nos d’aquesta reducció, el nostre personal pesarà els residus que es produeixen a l’hora de menjador i en farà sabedors a tots els alumnes perquè ells també vulguin ser líders del canvi. 

També iniciem una altra proposta molt interessant i efectiva per a vetllar per la nostra Casa Mare. Els membres de la nostra comunitat han decidit canviar el paper que s’utilitza en els wàters del nostre centre i utilitzar-ne un de reciclat. 

Es tracta d’un paper amb certificació ecològica anomenat EcoNatural i que s’extreu a partir del reciclatge de brics. L’empresa Nova Higiene Activa recull els pots de bric que les famílies descartem als contenidors, en separa les matèries i els transforma. Per una banda separa el plàstic per fer articles pel dia a dia, per l’altra el metall per fer objectes per la llar i per una altra el cartró que esmicolarà per fer cel·lulosa que els permetrà fer paper de wàter, paper per les mans, mocadors… tota una línia de recuperació i reutilització de brics que fins ara ha permès a l’empresa recuperar dos milions de brics, salvar gairebé mil arbres i evitar l’expulsió a l’atmosfera de 55 mil kilograms de CO2. 

Estem segures que amb aquestes dues iniciatives la nostra escola serà encara més verda i la consciència mediambiental dels nostres alumnes serà encara més gran. A FEDAC Salt vetllem per la preservació de la Casa Mare de tota la humanitat.