Llarg, 60 - 17190 Salt

972 233 681

Hem guanyat els Premios de Innovación Educativa

Hem guanyat els Premios de Innovación Educativa

El projecte TUto+ de la nostra escola ha estat guanyador dels Premios de Innovación Educativa en la categoria de personalització de l’aprenentatge. El divendres 5 de maig la Marta Sala, educadora de la nostra escola i en representació de tots els membres de la comunitat, va recollir el guardó a l’acte que es va celebrar a Màlaga.

Els Premios de Innovación Educativa són un certamen internacional per reconèixer les millors pràctiques innovadores de centres educatius d’arreu d’Espanya i Amèrica Llatina. Enguany se n’ha celebrat la 5a edició, en què un jurat d’experts ha valorat les candidatures i ha triat els premiats de cada categoria.

L’equip de docents de la nostra escola es va plantejar durant el curs 2020-21 el repte de millorar l’acompanyament de l’alumnat i les famílies. Vàrem veure que la millor manera d’apropar-nos a aquest objectiu seria treballar la personalització de l’aprenentatge i començar a aplicar-la amb els alumnes i les famílies.

Aquesta va ser la llavor que ha fet néixer el projecte TUto+ a FEDAC Salt i que va iniciar un procés de transformació profunda i millora de l’escola, alineada amb el pla d’innovació educativa #avuixdemà del conjunt d’escoles FEDAC.

En el següent vídeo, presentat als Premios de Innovación Educativa, us exposem de manera resumida els punts principals del projecte TUto+:

El projecte TUto+ parteix del procés d’autoconeixement meditat i conscient que fa cada alumne, així com del coneixement profund de l’alumnat per part dels mestres. Cada alumne ha de ser conscient dels seus propis interessos, motivacions, talents, d’allò que ja sap i de com aprèn més fàcilment; i compartir aquest autoconeixement amb els docents.

A partir d’aquest plantejament, els educadors de FEDAC Salt adoptem un rol de dissenyadors i facilitadors d’experiències d’aprenentatge significatives i transformadores per respondre als interessos de cada estudiant i per acompanyar-los en el seu creixement personal i acadèmic.

Aprofundim en el coneixement de cada alumne i podem dissenyar les experiències el màxim de personalitzades, gràcies a la confiança i transparència que es crea entre tutoritzats i tutors. Els alumnes fan una autodiagnosi d’ells mateixos a principi de curs i es fan diverses reunions amb famílies, alumnes i tutors per a seguir l’evolució dels objectius que s’ha marcat cada alumne. Es vetlla pel benestar emocional dels alumnes i de les famílies.

En aquest sentit, el projecte TUto+ inclou les següents accions:

 • Educació infantil
  • Entrevista inicial amb la família de cada alumne.
  • Construcció d’un Learner Profile personalizat per a cada infant.
  • Entrevista final amb la família de cada alumne.
 • Educació primàriai secundària
  • Presentació personal de cada alumne al seu tutor a partir d’una plantilla de presentació.
  • Entrevista inicial del tutor amb cada alumne on es marquen objectius personals per al curs en l’àmbit acadèmic, personal i relacional.
  • Entrevista inicial amb la família per compartir objectius específics de l’alumne.
  • Construcció d’un Learner Profile personalitzat per a cada alumne.
  • Entrevista final amb l’infant per preparar l’entrevista final amb la família i fer tancament del curs.
  • Entrevista final entre el tutor/a, l’alumne i la família per tancar el curs i compartir mirades.
  • Valoració de les famílies del projecte TUto+ que permeti obtenir informació per millorar.

Aquest premi que hem rebut pel projecte TUto+ és un reconeixement a la implicació amb la qualitat educativa, el compromís i l’entusiasme dels nostres educadors. El rebem amb molta il·lusió i ens esperona a seguir treballant incansablement per construir plegats la nostra pròpia escola d’autor, l’escola que volem.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website