Sabieu que segons un estudi realitzat per la Fundació Barça i adolescents.com, un 54% dels adolescents han estat implicats d’una manera o altre en algun cas de bullying? Han estat agressors, víctimes o testimonis actius i pasius de situacions d’assetjament. A més, en els estudis realitzats per Macmillan Education cada cop els casos d’assetjament comencen abans; si fa un temps es situava principalment als primers cursos de secundària, ara l’assetjament es registra sobretot a cicle mitjà de primària ja sigui a P3 o a P4.
A l’escola no volem donar l’esquena a aquesta realitat i hem decidit posar fil a l’agulla per a fer sobretot una tasca de prevenció. Estem segures que amb un bon treball previ i una conscienciació de tota la comunitat, podrem evitar que aquest problema també s’extengui al nostre centre.
Ja a finals del curs passat vàrem començar a treballar amb la Vanessa Esteras, mare de l’escola i estudiant d’Integració social, per dissenyar com volíem que fos el nostre projecte i com volíem aplicar-lo amb el nostre alumnat. La nostra proposta està destinada sobretot a conscienciar les persones que són testimonis d’algun acte de bullying perquè ho comuniquin a qui pertoqui i no silenciïn el problema; és per això que hem anomenat el nostre projecte de prevenció de l’assetjament escolar amb el nom de “Jo veig, jo sento… no callo”
Aquest curs 22/23 hem iniciat la implementació amb tots els membres de la nostra comunitat; alumnes, famílies i docents, tots hi tenen molt a dir.
Es treballa amb tots els alumnes de l’escola, però de manera més intensa amb els de Tercer i Quart de Primària. Es va actualitzar amb l’equip docent el protocol d’assetjament i es explicar el projecte a tota la comunitat. També s’han passat unes enquestes molt interessants tant a famílies com a alumnes. A través d’elles hem pogut observar que les famílies tenen algun problema a l’hora de determinar què és assetjament i què no ho és, i els alumnes en canvi saben perfectament què és i què han de fer si alguna vegada es troben en situacions de bullying.
Tenim pensades col·laboracions amb artistes locals, reflexions dels alumnes, fer xerrades per les famílies… moltes propostes i activitats que ens ajudaran a prevenir l’assetjament escolar i a mantenir el clima tranquil que hi ha a #FEDACSalt.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola