Llarg, 60 - 17190 Salt

972 233 681

A FEDAC Salt som molt més que tutors

A FEDAC Salt som molt més que tutors

Un dels aspectes més destacats de la nostra escola són els projectes d’innovació; curs rere curs, el nostre equip d’educadors busca la manera de millorar la seva tasca docent i oferir una educació de més qualitat.

Enguany comencem a aplicar un projecte d’innovació que hem anomenat TUto+. Amb aquesta proposta pretenem oferir als nostres alumnes el millor acompanyament per ajudar-los a conèixer-se a sí mateixos i per descobrir tot el potencial que porten dins. 

Arrel del màster “Nuevos roles en enseñanza y aprendizaje” de la prestigiosa Universidad de Mondragón que va realitzar una mestra del nostre centre, tot l’equip d’educadors es va engrescar amb la proposta i vàrem idear aquest projecte tan il·lusionant que comencem a aplicar aquest curs 21/22. Amb una nova organització de les tutories i una gestió més eficient dels recursos de l’escola, l’equip docent es podrà coordinar més efectivament per poder acompanyar els alumnes en el seu desenvolupament. 

Cada grup d’alumnes tindrà 3 o 4 tutores que els ajudaran com a grup, els facilitaran tasques d’autoconeixement, coordinaran el dia a dia a l’aula i gestionaran les activitats de tutoria. També cada alumne tindrà una tutora de referència que serà la seva guia durant varis cursos a l’escola i que l’acompanyarà a nivell individualitzat mitjançant entrevistes, objectius pactats, suport en moments de dificultat… 

Amb el projecte TUto+ els alumnes descobreixen no només com són ells com a persona, sinó també quin és el seu talent, quin és el seu estil d’aprenentatge i quina és la seva vocació professional. L’objectiu final del projecte TUto+ és que l’alumne noti el suport i l’escalf d’una persona experta que el coneix molt bé, el cuida i l’ajuda a escollir el seu propi camí. 

Aquest projecte està pensat per anar més enllà de les parets de la nostra escola i necessita la col·laboració i implicació plena de les famílies dels nostres alumnes. S’augmentaran el número d’entrevistes individuals i es faran altres accions conjuntes per poder compartir punts de vista, créixer en el coneixement mutu i crear vincles amb les famílies. En el projecte TUto+ la coordinació amb les famílies es fa més necessària que mai i revertirà molt positivament en l’acompanyament que es farà dels alumnes de FEDAC Salt. 

Avui més que mai, que estem immersos en una societat complexa i incerta, és necessari que les noies i els nois surtin ben preparats de l’escola. Que es coneguin i s’estimin i com a persona, que siguin conscients de les seves capacitats i talents, que sàpiguen detectar quina és la seva vocació, que tinguin adaptabilitat i coneguin les seves emocions i reaccions…amb els projectes d’innovació i la proposta TUto+ comencem a preparar els alumnes per fer front a la societat volàtil que els tocarà viure. 

CreaEscola Quality Certificate for Education Website