Llarg, 60 - 17190 Salt

972 233 681

Tinkering: empoderant a l’alumnat

Tinkering: empoderant a l’alumnat

Un dels objectius que tenim a Fedac Salt és empoderar el nostre alumnat perquè siguin conscients del seu procés d’aprenentatge i puguin prendre decisions per ells mateixos. 

Amb la metodologia Tinkering, promovem aquest empoderament a través d’activitats on l’alumne és el protagonista. És ell qui juga, remena, crea i dissenya partint d’un repte o d’una idea principal.

Aquesta manera de crear, sense instruccions ni inputs, fa que l’alumnat hagi de treballar a través del mètode assaig-error fins a arribar a l’objectiu desitjat.

Contextualitzant aquesta metodologia cal dir que la paraula tinkering prové de l’anglès tinker que vol dir trastejar, jugar, remenar,… i té els seus inicis a l’Exploratorium de San Francisco. El tinkering proposa activitats STEAM, que engloben les següents disciplines: science, technology, engineering, arts and maths (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques). Es tracta d’un enfocament pedagògic que apunta cap a la resolució de problemes de manera creativa. Alguns dels múltiples beneficis que ens han portat a introduir aquesta pràctica a l’escola han estat els següents: 

  • Fomenta la resolució creativa de conflictes.
  • Genera processos d’aprenentatge basats en el descobriment i l’automotivació.
  • Permet treballar en un espai col·laboratiu, obert i horitzontal, que fomenta l’experimentació.
  • Posa a disposició dels alumnes materials i metodologies per pensar el seu propi projecte i construir-lo.
  • Fomenta que els alumnes estiguin motivats i amb confiança per afrontar desafiaments vinculats amb la vida real.
  • És una pràctica que permet descobrir els talents de cada alumne.
  • És interdisciplinari: integra la comprensió de la ciència i la tecnologia i del món en general.

Per tot això, estem convençuts que la introducció del tinkering a Fedac Salt és una bona pràctica educativa que seguint la línia pedagògica de l’escola, fomenta que els alumnes esdevinguin persones creatives, col·laboratives, amb iniciativa i competents per resoldre situacions diverses.