Llarg, 60 - 17190 Salt

972 233 681

Els alumnes de Secundària visiten el Liceu

Els alumnes de Secundària visiten el Liceu

El 3 de maig, els alumnes de 3r i 1r d'ESO van fer una excursió al Liceu, on van anar a veure un espectacle de dansa contemporània anomenada “La nit de Sant Joan”. L'espectacle va ser escrit entre el 1936 i el 1939, i s'inspira en la celebració tradicional de nit de Sant Joan als dels Pirineus. Per aquest motiu, hi havia referències a la música tradicional catalana, el foc, la sardana, els castells o les figures del bestiari.

Abans d'anar al Liceu, els alumnes van fer diferents classes i feines dedicades a l'obra. Per exemple, van fer una entrevista a Quim Rullant, periodista especialitzat en la cultura popular. A més, van veure el documental que explica la tradició de les falles d'Isil i com s'ha creat l'espectacle. Amb tot això, es van informar de l'obra i del contingut que anaven a veure cosa que va fer que fos més fàcil entendre el context.

El dia de l'espectacle, els alumnes van agafar l'autobús a les 8.00 h. a la plaça dels peixos. Van estar al bus 2h fins arribar a Barcelona. El bus els va deixar davant del Liceu a les 10.00 h, on es van esperar fora aprofitant per esmorzar al costat d'altres escoles FEDAC de la mateixa edat que ells o cursos inferiors. 
Un cop dins, una treballadora els va ensenyar breument el Teatre i els vaportar fins a la zona on veurien l'espectacle. Allà van gaudir de la dansa. L'espectacle durar 1 hora i poc. Un cop acabat, van anar caminant fins al centre comercial Maremagnum, on van tenir temps per dinar, descansar i visitar el centre comercial. A les 15.00 h van anar a buscar l'autobús i després de 2 hores de trajecte van arribar al seu destí final: Salt.

A nosaltres personalment ens va agradar l'obra, sobretot ens va semblar força curiosa la manera de representar-la, ja que no era una cosa a què estiguéssim acostumats. Això, però, provocava que en certs moments se'ns compliqués captar una mica el missatge que ens estaven intentant transmetre i el que va fer que ens avorríssim una mica en certs moments. Creiem que la dansa contemporània és molt bonica, però també creiem, com hem dit anteriorment, que no és fàcil d'entendre i no és gaire adequada i entenedora per als adolescents. Tot i així, el missatge i el context de l'obra era molt bo, intentava transmetre les cultures d'aquelles èpoques i com que vam fer un treball previ sobre l'obra no va estar tan malament.

Redactors: Aitor Espinosa, Laia Grabalosa, Laia De la O. 
CreaEscola Quality Certificate for Education Website