Llarg, 60 - 17190 Salt

972 233 681

Manifest contra l’assetjament

Manifest contra l’assetjament

Els alumnes de 3r de Secundària avui farem un manifest contra l’assetjament en nom de tots els alumnes de l’escola FEDAC Salt aprofitant que el 2 de maig és el dia internacional contra l’assetjament.

El 22 de febrer, Ivan i Leila dos germans es van intentar suïcidar. Tenien 12 anys i van patir assetjament per part de companys de l’escola. A més també van rebre comentaris transfòbics, cosa que va derivar a què decidissin posar fi a la seva vida llençant-se pel balcó de casa seva. Només Leila va aconseguir sobreviure.

El 2 de maig és el dia internacional contra el bullying, un dia que serveix per reflexionar i ser conscient del que estan vivint moltes de les persones que ho pateixen.

El bullying o assetjament és una realitat que desgraciadament passa als centres educatius i als carrers, i les famílies de l’actualitat s’hi veuen afectades. A més, el bulliyng ara no només es queda a les aules, sinó que també, amb les noves tecnologies, el cyberbullying cada com s’ha fet més freqüent. Pels que no ho sapigueu, el ciberbullying és l’assetjament a través d’Internet i les xarxes socials. 

El 2022, segons ens hem informat, 7 de cada 10 alumnes van patir bullying, quasi el 10 % eren estudiants de primària i el 20 % a secundària.

Un altre cas d’assetjament escolar és el de  l’Izan, un nen de 11 anys, que a l’estiu, a un casal de Lloseta a Mallorca, els seus companys el van començar a insultar i dir-li “Mierda gordo pa ti”. També, “gordo, foca” i altres insults al dia del seu aniversari. Tot això, ho porta aguantant durant 4 anys amb insults, escopinades i baralles. Quan va arribar a casa, el primer que va a començar a fer va ser plorar i dir que tenia una vida de merda i que no volia viure més.

El seu germà major d’edat, va denunciar el cas i el va fer públic per tal que la gent veiés el que estava passant al Izan. Al cap de pocs dies, el vídeo es va fer viral i molts actors, esportistes, cantants i gent es va afegir a la causa. El van felicitar pel seu aniversari, entre ells, el futbolista Antoine Griezmann i la cantant Aitana.

NO CALLIS! NO FACIS UN PAS AL COSTAT! NO MOSTRIS INDIFERÈNCIA O ADOPTIS UNA ACTITUD PASSIVA DAVANT L’ASSETJAMENT!

Manifest escrit per Laia Grabalosa, Lluís Quintana, Ruben Carcu i Clàudia Vera

Iguals però diferents
CreaEscola Quality Certificate for Education Website