La Marta és l’actual cuinera de l’escola FEDAC Salt
Els alumnes de primària i secundària es queden al migdia al menjador. Tenen diferents monitors i de cuinera, la Marta. Parlarem amb ella per saber millor com funciona el funcionament del menjador, els menús i les dietes especials. Els nens de 4t de primària també ens donaran la seva opinió, veurem el seu punt de vista i com ho viuen ells.
Primer els nens de primària ens faran una petita introducció de com és el menjador a l’escola i ens respondran a la següent preguntes.
Preguntes als alumnes de Primària
Els millors dies és el dia de Nadal, carnaval i l’últim dia de curs.
El que més ens agrada del menjador és el menjar i la Marta i el que menys, com es reparteix el pati, perquè sempre ens toca molt poc tros de pista.
Abans de menjar anem al pati o ens quedem a classe fent deures, i després de menjar anem al pati.
Preferim quedar-nos al menjador pel menjar i perquè és més divertit quedar-se amb els amics.
La visió de la Marta
I ara, a continuació, la Marta Comas, cuinera de l’escola des de fa 22 anys, ens explica com viu la seva experiència i què hi ha darrere de cada plat.
Jo començo a dos quarts de noi i no tinc hora d’acabada, fins que no està tot recollit no marxo a casa meva.
El catering de l’escola no el porta ningú, faig jo el menjar. Però hi ha una empresa a prop que en cas d’emergència, o d’algun imprevist ens fan el menjar i el porten.
Hi ha una dietista de l’empresa que es dedica a fer tots els menús i a partir del menú jo faig els plats.
En general ens porten el menjar proveïdor de proximitat, el pollastre i la carn una empresa de Banyoles i el pa una fleca de Girona. Jo passo la comanda per ordinador i així m’organitzo, cada proveïdor té un dia establert per venir.
Depèn de l’edat els nens més petits entre 50 a 100 grams i els més grans més quantitat, ho vaig fent a ull a mesura del que veig que mengen.
La dietista fa menús especials per ells i jo m’adapto a les al·lèrgies de cada nen. Aquest any només hi ha intolerants a l’ou, la soja, els lactis i diabetis.
Sí, estic jo sola. De tant en tant ve una companya meva, la Natàlia, a donar-me un cop de mà a tallar fruita, pa, etc. però en general estic jo sola.
Normalment, tardo 3 h, però si s’ha de fer sofregit o sopa tardo més perquè m’agrada que estigui ben fet. En general depèn del menú però aproximadament 2 o 3 hores. Però no només és cuinar, també és ordenar el gènere i els l’aliments.
Equip de redactors: Laia Grabalosa, Laia de la O i Aitor Espinosa
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola