Llarg, 60 - 17190 Salt

972 233 681

Marta Comas: “Els hi va agradar l’amor que li poso a la cuina”

Marta Comas: “Els hi va agradar l’amor que li poso a la cuina”

La Marta és l’actual cuinera de l’escola FEDAC Salt

Els alumnes de primària i secundària es queden al migdia al menjador. Tenen diferents monitors i de cuinera, la Marta. Parlarem amb ella per saber millor com funciona el funcionament del menjador, els menús i les dietes especials. Els nens de 4t de primària també ens donaran la seva opinió, veurem el seu punt de vista i com ho viuen ells.

Primer els nens de primària ens faran una petita introducció de com és el menjador a l’escola i ens respondran a la següent preguntes.

Preguntes als alumnes de Primària 

  • Quin és el millor dia per quedar-se al menjador?

Els millors dies és el dia de Nadal, carnaval i l’últim dia de curs.

  • Què és el que més i menys us agrada?

El que més ens agrada del menjador és el menjar i la Marta i el que menys, com es reparteix el pati, perquè sempre ens toca molt poc tros de pista.

  • Abans de menjar què feu? I després?

Abans de menjar anem al pati o ens quedem a classe fent deures, i després de menjar anem al pati.

  • Què preferiu anar a casa o quedar-nos al menjador? Per què?

Preferim quedar-nos al menjador pel menjar i perquè és més divertit quedar-se amb els amics.

La visió de la Marta

I ara, a continuació, la Marta Comas, cuinera de l’escola des de fa 22 anys, ens explica com viu la seva experiència i què hi ha darrere de cada plat.

  • Quin és el teu horari?

Jo començo a dos quarts de noi i no tinc hora d’acabada, fins que no està tot recollit no marxo a casa meva.

  • Qui porta el catering de l’escola?

El catering de l’escola no el porta ningú, faig jo el menjar. Però hi ha una empresa a prop que en cas d’emergència, o d’algun imprevist ens fan el menjar i el porten.

  • Com us organitzeu per fer el menú? En què us baseu?

Hi ha una dietista de l’empresa que es dedica a fer tots els menús i a partir del menú jo faig els plats.

  • Qui us porta el menjar? El compreu algun lloc específic?

En general ens porten el menjar proveïdor de proximitat, el pollastre i la carn una empresa de Banyoles i el pa una fleca de Girona. Jo passo la comanda per ordinador i així m’organitzo, cada proveïdor té un dia establert per venir.

  • Com calculen la quantitat? Quants quilos de menjar feu servir?

Depèn de l’edat els nens més petits entre 50 a 100 grams i els més grans més quantitat, ho vaig fent a ull a mesura del que veig que mengen. 

  • Per les persones que tenen intolerància, feu un menú diferent?

La dietista fa menús especials per ells i jo m’adapto a les al·lèrgies de cada nen. Aquest any només hi ha intolerants a l’ou, la soja, els lactis i diabetis.

  • Estàs tu sola a la cuina?

Sí, estic jo sola. De tant en tant ve una companya meva, la Natàlia, a donar-me un cop de mà a tallar fruita, pa, etc. però en general estic jo sola.

  • Quant tardes a fer el menjar?

Normalment, tardo 3 h, però si s’ha de fer sofregit o sopa tardo més perquè m’agrada que estigui ben fet. En general depèn del menú però aproximadament 2 o 3 hores. Però no només és cuinar, també és ordenar el gènere i els l’aliments.

Equip de redactors: Laia Grabalosa, Laia de la O i Aitor Espinosa

La Marta Comas és la cuinera de l'escola FEDAC Salt