Llarg, 60 - 17190 Salt

972 233 681

El tractament de les ARTS a FEDAC Salt: la visió dels alumnes

El tractament de les ARTS a FEDAC Salt: la visió dels alumnes

A les Escoles Fedac, ens agrada impulsar noves tendències en educació i actualitzar constantment les nostres metodologies. Enguany hem iniciat amb molta il·lusió un nou projecte anomenat +ArtALesEscoles que aposta per utilitzar l’expressió artística com a motor de comunicació, transformació social i millora de l’autoconcepte. Amb aquesta proposta ajudarem els nostres alumnes a crèixer globalment i desenvolupar-se holísticament com les boniques persones que ja són.

L’opinió dels nois i les noies és vital per poder aplicar la proposta +ArtALesEscoles. Els alumnes de Secundària us volen oferir el seu punt de vista:

“L’art és una manera molt subjectiva d’expressar-se pels alumnes de Fedac Salt i és per això que el treballem a l’escola.

Els alumnes de l’escola Fedac-Salt treballem l’àmbit de l’Art de moltes maneres diferents, des de la música fins a la pintura i escultura. Els nostres petits alumnes d’infantil treballen molt amb l’àmbit dels treballs manuals com, per exemple, pintar samarretes, ja sigui per les funcions de finals de curs, o un altre exemple seria les activitats especials per les festes típiques com Sant Jordi, Pasqua, Nadal, etc.

Els alumnes de Primària treballen tots els tipus d’art intercalats des de l’àmbit de la creació manual com podria ser la ceràmica fins a un tipus d’art més concret i més precís com podria ser el dibuix. Les tècniques pictòriques es treballen més a cursos de secundària.

Parlant dels nostres alumnes de 1r i 3r de Secundària -que són els cursos que treballen l’art de manera més específica des de la matèria de Visual i Plàstica- treballen i practiquen més estils extensament com, per exemple, el del dibuix, la profunditat i la perspectiva, els diferents estils de pintura i diferents tècniques i maneres d’expressar els sentiments. A Secundària s’hi aprofundeix més, però a tota l’escola es tracta el concepte de l’Art de manera transversal des de totes les matèries: poesia, música, dansa, teatre, pintura, escultura, dibuix, etc.

Però què és per a nosaltres l’Art? Els alumnes de l’escola entenem l’art com una manera molt variada d’expressar-nos. És una via amb la qual podem dir com ens sentim, què pensem i encara millor: explicar qui som i com som, a part d’explicar com ens sentim i el què ens agrada. Però el millor és que a través de l’Art no ens jutgem entre nosaltres, sinó que ens ensenyem i ens expliquem. I per a tu, què és l’art?”