A la nostra escola seguim fomentant la convivència i el respecte a través del nostre projecte “Jo veig, jo sento… no callo”. Oferim una nova mirada al dia a dia dels alumnes per continuar lluitant contra l’assetjament escolar. L’educació és una tasca que trascendeix les parets de les aules, impregnant-se en la vida diària dels estudiants, els docents i les famílies. En aquesta línia, el projecte de lluita contra l’assetjament escolar Jo veig, jo sento, no callo s’ha consolidat a la nostra escola com una iniciativa integral que involucra a tota la comunitat educativa.
El compromís va començar a materialitzar-se el curs passat, amb una formació específica destinada als docents per abordar aquesta problemàtica de manera efectiva. A través de diverses activitats, els alumnes van ser convidats a reflexionar sobre la bellesa de la diferència i el valor inherent a cada individu. Això es va reflectir en una exposició dels treballs dels alumnes de tota l’escola a l’equipament municipal de la Biblioteca Iu Bohigas.
Aquest curs, no hem perdut la mirada en aquest compromís i hem seguit amb la implementació d’activitats específiques a cada cicle per aprofundir en la temàtica de l’assetjament. Un moment destacat serà el dia en què les famílies seran convidades a l’escola per compartir les experiències i descobriments dels seus fills i filles. Aquesta celebració conjunta serà diferent a cada cicle i serà una oportunitat única per involucrar-se activament en la construcció d’un entorn escolar segur i respectuós. Els alumnes de Cicle Superior i les seves famílies van gaudir d’aquest moment durant el primer trimestre i el van valorar molt positivament. Durant aquest mes d’abril i el proper mes de maig seran els alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Inicial els qui convidaran a les famílies a veure tot el treball realitzat dins el projecte Jo veig, jo sento, no callo!
Com bé sabeu, la novetat d’aquest curs és la Maleta contra l’assetjament, que viatja de casa en casa des de l’últim any de Infantil fins al primer curs de Secundària. Aquest recurs inclou llibres, jocs i reflexions pensades per fomentar el diàleg obert sobre l’assetjament a l’interior de les famílies. A més, us recordem que s’ha habilitat una adreça de correu electrònic perquè els alumnes i les famílies pugueu compartir preguntes i observacions, assegurant una resposta confidencial i un suport personalitzat per part dels professionals de l’escola referents del projecte.
La lluita contra l’assetjament escolar és una responsabilitat compartida que requereix una implicació activa de tots els membres de la comunitat educativa. És un pas important cap a una cultura de convivència i respecte que ens enorgulleix compartir.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola