Llarg, 60 - 17190 Salt

972 233 681

Les plantes aromàtiques: una oportunitat d’aprenentatge

Les plantes aromàtiques: una oportunitat d’aprenentatge

Tenir un jardí a l’escola aporta múltiples beneficis als alumnes, incidint en els àmbits de desenvolupament cognitiu, físic, social i emocional. A FEDAC Salt, els nens i nenes d’i4 s’encarreguen de plantar, cuidar i mantenir el jardí on hi han plantat les següents plantes aromàtiques: espígol, menta, orenga, camamilla, farigola i romaní. 

Un dels punts forts d’aquest projecte és que tenir cura d’un jardí, beneficia les capacitats de concentració, constància, paciència i autonomia personal. El seu òptim desenvolupament comporta  una millor evolució d’aquestes habilitats en altres contextos. Alhora, gràcies a la responsabilitat que tenen d’acompanyar a les plantes en tot el seu procés de creixement – plantar-les, regar-les, tenir-ne cura i usar-les – es desprenen els coneixements de saber quines són les plantes aromàtiques, conèixer les seves parts, el seu cicle vital i les propietats que tenen cadascuna d’elles – enriquir el gust dels menjars, curar constipats o ferides, fer infusions,… – .

Amb aquest projecte aprofitem per prendre consciència sobre la importància que tenen les plantes en el món en què vivim. Perquè és important tenir cura de les plantes? Reflexionant sobre aquesta qüestió els alumnes van adquirint consciència de la seva importància i comencen a sensibilitzar-se i a comprometre’s amb la cura i protecció del planeta. 

Algunes de les activitats que els nens i nenes d’i4 han fet per ser cada vegada més experts en el tema han estat: fer bosses d’olor, assecar plantes per fer treballs plàstics i jocs olfactius.  

Els alumnes d’i4 estan molt entusiasmats amb el projecte. Els agrada tenir aquest moment de sortir al pati i poder gaudir de la natura tot embrutant-se les mans amb terra i aigua alhora que aprenen.

A FEDAC Salt som escola verda i projectes com el jardí i l’hort, ens ajuden a dur a terme la nostra proposta de valor de fomentar la consciència mediambiental des de ben petits.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website