Llarg, 60 - 17190 Salt

972 233 681

”L’hort a l’escola: un espai per a fomentar la responsabilitat i la cooperació.”

”L’hort a l’escola: un espai per a fomentar la responsabilitat i la cooperació.”

L’hort és una gran oportunitat educativa per treballar hàbits, valors, cooperació, participació i autonomia d’una forma transversal. És una font d’aprenentatge molt important pels més grans d’Infantil que porten a terme aquest projecte a l’escola. Estan aprenent no només coneixements sobre les plantes i com tenir-ne cura, sinó també valors i compromís personal.

Dur a terme aquest tipus d’aprenentatge afavoreix el desenvolupament social i individual dels nostres nens i nenes ja que es fan responsables de l’hort i de totes les decisions que es prenen sobre ell. Estar en contacte amb la natura, amb l’aire lliure, compartir coneixements i accions amb els companys, afavoreix el benestar emocional dels alumnes. A través del contacte directe amb les plantes i la terra, aconseguim que els nens i nens se sentin part del grup i alhora part de l’entorn. La mainada coopera per posar en pràctica els aprenentatges que han fet per cuidar l’hort; prenen decisions i es fan responsables de les seves accions. A més, aquest tipus d’activitat també ajuda als nens a treballar valors com la constància i adonar-se que la feina feta dóna els seus fruits.

A FEDAC Salt som escola verda i treballem activament amb el compromís que comporta ser escola certificada. Un dels aspectes de la nostra proposta de valor és fomentar la consciència mediambiental dels nostres alumnes perquè siguin ciutadans actius i valuosos per la societat del futur i ho fem mitjançant projectes com el de l’hort a medi o sortides a l’entorn. A la nostra escola, treballem per crear en els nostres alumnes valors com el respecte i la cura del nostre planeta, que és la Casa Mare de tota la humanitat.  

Utilitzar l’hort com a eina pedagògica és una gran oportunitat i una gran responsabilitat que acceptem amb goig.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website